skip to main content skip to main menu skip to cookiewall
 

Zoek in onze collectie

Nieuwe en bijna nieuwe A-merken. 60 auto's in voorraad | 0 favorieten

Header geschiedenis

De Hollandse Auto Importmaatschappij B.V. (HAI B.V.) is opgericht op 16 augustus 1967 door de families van der Marel en van der Klugt. Het eerste jaar worden de auto's nog vanuit een caravan in Wassenaar verkocht, maar een jaar later wordt het bedrijf al naar de Zoeterwoudeseweg in Leiden verplaatst.

Vertrouwde thuishaven

Een kleine tien jaar later vestigt de HAI zich aan de Floralaan in Rijnsburg waar het bedrijf nu nog steeds zit. In 1996 is er vervolgens een uitbreiding van de showroom. En in 2010 volgt er na een verbouwing een heropening van de showroom en garage. De Floralaan in Rijnsburg is nu al decennialang de vertrouwde thuishaven.

Versterking

De huidige algemeen directeur, Willem van der Klugt junior, is in 1980 het verkoopteam komen versterken nadat hij eerst de nodige verkoopervaring heeft opgedaan in Amerika en Zwitserland bij Jeep en een AMC-dealer.Zijn vader Willem van der Klugt senior, een van de oprichters van het bedrijf, is in 1987 met pensioen gegaan waarna Van der Klugt junior het roer overneemt.

Een nieuwe, frisse wind

De HAI dankt zijn naam aan het officieel importeren van de merken Rambler, Mazda, Daihatsu, American Motors, JEEP, Hummer, Aston Martin, Lagonda & Mahindra. De auto's die worden verkocht zijn allemaal voorzien van drie opvallende seinvlaggen die voor de letters HAI staan. Nadat Van der Klugt junior de leiding heeft gekregen waait er een nieuwe, frisse wind door het bedrijf en maken de klassiekers plaats voor nieuwe en bijna nieuwe A-merken.

Seinvlaggen in onze huisstijl

In de huisstijl van HAI House Of Brands zijn drie seinvlaggen verwerkt, afkomstig uit de maritieme wereld. Ze behoren tot de internationale standaard van signaalvlaggen, die alle letters van het alfabet en cijfers, omvat. De vlaggen zijn los als lettervlag te gebruiken en HAI.

Vanaf mijn achttiende was het duidelijk dat ik in het bedrijf zou treden. Op mijn vrije dagen was ik hier te vinden, maar ik moest van mijn vader eerst vijf jaar 'buiten spelen'. Dat heb ik gedaan en daarna volgde een mooie samenwerking met mijn vader.


Willem van der Klugt junior